Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд погодив запуск малої приватизації з 1 вересня

Реклама

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить активно запустити процес малої приватизації з 1 вересня. Про це повідомив у своїй промові Денис Шмигаль.

"Скорочуються терміни проведення повторних аукціонів, а також процес передачі майна їх переможцю. Об'єкти будуть приватизуватися одразу з необхідними документами. Покращується методика визначення вартості, що дасть змогу забезпечити справедливу ціну і пришвидшить процес проведення аукціонів. При цьому принцип прозорості та відкритості залишаються ключовими", - заявив Прем'єр-міністр.

Фонд державного майна України вже найближчим часом оголосить аукціони з приватизації об'єктів державного майна. Зокрема, у 2022 році готуються до аукціонів 23 активи спиртової галузі та 3 комбінати хлібопродуктів (які розміщені у безпечних регіонах).

Переважна більшість з них на сьогодні не працюють, але наявні інфраструктура, обладнання, виробничі потужності та складські приміщення дозволять відновити роботу у найкоротші терміни.

Нагадаємо, Рада ухвалила законопроєкт №7451, який дозволяє швидко та ефективно запустити приватизацію непрацюючих об'єктів аграрної галузі.

Повний перелік доступних об'єктів, а також повну інформацію про вказані активи можна знайти на сайті за посиланням.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини