Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ продовжує викривати схеми з ПДВ

Реклама

Бюро економічної безпеки не допустило розкрадання з бюджету 837 млн грн. ПДВ. Про це розповіли у пресслужбі БЕБ.

Аналітики БЕБ досліджували господарські операції компаній, які претендували на відшкодування ПДВ. Вивчали їхні фінансові транзакції, обсяги імпортованих товарів та аналізували дані Єдиного реєстру податкових накладних. У результаті викрили кілька компаній, які мали на меті отримати неправомірне відшкодування ПДВ.

Детективи БЕБ провели огляд складських приміщень компаній та встановили, що залишки товару фактично відсутні. Їх реалізували раніше за готівку та не відобразили в податковій та фінансовій звітностях.

Бюро направило до ДПС рекомендації щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ. 

В результаті - необґрунтоване відшкодування ПДВ в розмірі 837 млн грн упереджено.

“Використання бізнесом таких схем призводить до вимивання коштів з державного бюджету, а діяльність таких компаній здійснюється в сірій зоні або в тіні. Одне із завдань БЕБ - це максимальна мінімізація тіньового сектору економіки. БЕБ, у першу чергу, - аналітичний орган, робота детектива керована аналітикою. Це дозволяє упереджувати порушення без перешкоджання діяльності легального бізнесу”, - зазначив заступник Директора БЕБ Олександр Кучеренко.

За останні три місяці, співробітники БЕБ вже проаналізували діяльність понад 5000 суб'єктів господарської діяльності. Серед них встановлено 148 компаній, які сформували суми від'ємного значення податкового кредиту за рахунок товарних залишків, імпортованих впродовж 2021 року, що викликало підозру в правомірності заявлених сум у фахівців БЕБ.

Найгірша ситуація спостерігається у Львівської області, де на думку фахівців БЕБ, більша половина заяв на відшкодування ПДВ може бути неправомірною.

Читайте також: Які платники ПДВ можуть потрапити до переліку ризикових?

Врахуйте максимум чинників, що можуть вплинути на блокування податкових накладних. Сервіс Liga:REPORT автоматично розрахує показники позитивної податкової історії, показники D і P, вкаже ризикові коди товарів УКТЗЕД. Замовте Liga:REPORT прямо зараз й будьте впевненими у своїй звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини