Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Актуалізовано вимоги до подання фінансової звітності небанківськими фінансовими установами на час війни

Реклама

Національний банк актуалізував вимоги до подання фінансової звітності небанківськими фінансовими установами, небанківськими фінансовими групами, учасниками платіжного ринку, колекторськими компаніями та юридичними особами, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації.

Про це йдеться у постанові правління НБУ від 30 серпня 2022 року № 195.

Згідно з документом, Нацбанк не застосовуватиме заходи впливу за неподання фінансової звітності, а також іншої інформації та документів (включаючи надання такої інформації на запит або письмову вимогу НБУ) за умови, що такі порушення були допущені установами, місцезнаходженням яких є населені пункти територіальних громад, уключені до переліку територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій, або ці особи перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що формується в порядку, установленому Кабінетом Міністрів.

Ці норми діятимуть протягом всього строку перебування відповідної територіальної громади в Переліку, а також протягом трьох місяців після її виключення з Переліку.

Інші учасники ринку небанківських фінансових послуг зобов'язані подавати звітність, а також іншу інформацію та документи регулятору в межах строків, установлених законодавством України.

Постанова набирає чинності з 31 серпня 2022 року.

За матеріалами НБУ.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини