Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"єВідрядження" за кордон для військовозобов’язаних ФОПів та працівників не запрацювало: Прем’єр відклав підписання постанови

Реклама

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не підписав постанову про єВідрядження, яким планувалось з 1 вересня дозволити виїжджати у відрядження за кордон на строк до семи днів військовозобов'язаним ФОПам та працівникам. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу 31 серпня передає ЛІГА.net.

"Ми анонсували, що було прийняте рішення на Кабміні, але постанова ще не підписана. Наразі ще відбувається дискусія в уряді щодо цієї постанови, щодо її доопрацювання, публікації і так далі. Зараз я не можу сказати, чи буде вона підписана, коли та в якому форматі", - зазначив Михайло Федоров.

«Насправді немає нічого дивного у тому, що Прем'єр відклав підписання постанови про єВідрядження, яке викликало шквал критики у суспільстві», - написав народний депутат Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

За його словами, ініціатори механізму виїзду за кордон військовозобов'язаних запропонували рішення інтуїтивно, без належних розрахунків, що звичайно не змогло переконати суспільство у його доцільності.

На думку Гетманцева було відсутнє обґрунтування умов її прийняття: вплив заборони на зайнятість та ВВП; вплив механізму на розвиток економіки; вимог до зарплати в 20000 грн, якщо середня зарплата за січень складала 14577 грн, а з того часу, за даними НБУ, зменшилася на 12%; застави у 200 тис. грн за людину як умови видачі дозволу на виїзд і природи цього платежу при неповерненні працівника; граничного строку відрядження працівника у сім днів, що збільшує ризик його неповернення вчасно; вимог до кількості працівників, які можуть виїхати, яка не повинна перевищувати 10 осіб і чому не розглядається варіант видачі тимчасових документів.

«Зрозуміло, що на сьомий місяць війни з відрядженнями потрібно щось вирішувати. Проте, очевидно і те, що прийшла пора приймати зважені і прораховані рішення, замість інтуїтивних. Підтримую позицію Прем'єра», - зазначив народний депутат.

Нагадуємо, що раніше анонсувалась можливість виїзду за кордон військовозобов'язаних ФОПів та працівників. З цією метою планувався запуск з 1 вересня в експериментальному режимі програми "єВідрядження".

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини