Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок поширення дії галузевої (міжгалузевої) угоди на роботодавців

Реклама

Уряд своєю постановою від 13.09.2022 N 1022 затвердив Порядок, що визначає процедуру поширення дії галузевої (міжгалузевої) угоди, окремих її положень на роботодавців незалежно від форми власності, які провадять свою діяльність у відповідній галузі/галузях (виді/видах економічної діяльності).

Згідно з документом, Мінекономіки може поширити дію галузевої (міжгалузевої) угоди, окремих її положень на всіх роботодавців у разі:

  • отримання відповідного спільного звернення від суб'єктів сторін угоди;

  • укладення угоди відповідно до Закону "Про колективні договори і угоди" центральним органом (органами) виконавчої влади та репрезентативними суб'єктами сторін/сторони (у разі укладення угоди на двосторонній основі);

  • реєстрації угоди без зауважень Мінекономіки.

Дія угоди поширюється за умови, коли у сфері дії її сторін перебуває 60 і більше відсотків середньооблікової кількості штатних працівників за відповідним видом/видами економічної діяльності та не поширюється на роботодавців, у яких кількість працівників не перевищує 10 осіб.

Постанова набуде чинності через 120 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану та застосовуватиметься до галузевих (міжгалузевих) угод, які укладені або до яких внесені зміни після набрання нею чинності.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини