Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон, що вносить зміни до оподаткування на ринку нерухомості

Реклама

Сьогодні, 20 вересня, Верховна Рада ухвалила в цілому Закон, яким вносяться зміни до Податкового Кодексу у частині оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому (законопроєкт № 7683). Про це повідомила Голова партії "Слуга народу", народна депутатка Олена Шуляк у своєму Telegram-каналі.

Закон передбачає наступні нововведення:

  • звільнення від сплати ПДФО операцій із продажу житла та інших об'єктів будівництва, у тому числі незавершених, якщо майнове право на них зареєстровано на користь покупця та за них сплачено хоча б частково. ПДФО сплачуватиметься з різниці між сумами купівлі та продажу;

  • запровадження касового методу (податок стягується лише за наявності доходу) для забудовників та девелоперів для визначення податкових зобов'язань з ПДВ щодо операцій з об'єктами нерухомості, які будуть збудовані у майбутньому;

  • включення до переліку операцій з «першого постачання житла» також операції з купівлі-продажу неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта житлової нерухомості.

За словами Олени Шуляк, прийняття законопроєкту дозволить покращити рівень забезпеченості українців житлом, розширити список нерухомості та збільшити обсяги будівництва . Вона додала, що Закон допоможе очистити галузь від можливого шахрайства з ПДВ та легалізує ринок торгівлі майбутніми об'єктами нерухомості.

Детальніше про законопроєкт читайте тут.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини