Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило "конвертаційний центр” з обігом понад 3,5 млрд грн

Реклама

Співробітники Бюро економічної безпеки викрили діяльність конвертаційного центру. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Під час дослідження діяльності Держгеокадастру одного з районів Київської області правохоронці встановили, що службові особи, зловживаючи своїм становищем, здійснювали правопорушення під час прийняття рішень щодо передачі земельних ділянок у власність фізичним та юридичним особам.

Аналітики БЕБ, аналізуючи інформацію щодо власників земельних ділянок, викрили діяльність “конвертаційного центру”. Використовуючи фіктивні підприємства, злочинна група допомагала реальному сектору економіки приховувати та переводити в готівку свої прибутки. Орієнтовна сума здійснених тіньових безготівкових операцій становить понад 3,5 млрд грн.

З метою документування злочинних дій проведено 8 санкціонованих обшуків в приміщенні сільської ради, офісних та житлових приміщеннях фігурантів. За результатами проведених обшуків в одному з офісних приміщень вилучено 346 печаток суб'єктів господарювання, серед них нерезиденти, офшорні компанії, реквізити яких використовувалися для виведення грошових коштів за кордон, також вилучено боєприпаси та вибухові речовини тощо. Крім того, виявлені печатки благодійних організацій, які перевіряються на причетність до фактів розкрадання благодійних коштів.

Земельні ділянки загальною площею 209 га, що розташовані в межах зазначеної ОТГ, арештовані районним судом міста Києва.

Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за порушеннями, передбаченими ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію для керівників, юристів, служби безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини