Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт про добровільний військовий облік жінок прийнято у першому читанні

Реклама

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 6482 щодо добровільності військового обліку жінок. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«За» проголосували 267 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується частину 11 статті 1 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу» викласти у новій редакції:

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов'язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов'язаних».

За словами Ярослава Железняка, Закон буде готуватися до другого читання по скороченій процедурі.

Нагадуємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошувала, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Однак, за її словами, для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини