Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обговорення податкової реформи "10-10-10" триває

Реклама

В Офісі Президента не відмовляються від своєї концепції податкової реформи "10-10-10". Про це розповів заступник очільника Офісу Президента з економічних питань Ростислав Шурма виданню LB.ua.

“Програму «10-10-10» ми не планували виносити на публічне обговорення ще протягом місяця-двох. Але вже просто невеличка згадка про податкову реформу викликала такий резонанс у суспільстві і бізнес-середовищі… Можна довго дискутувати, якою вона повинна бути, такою, як озвучена, чи трошки інакшою, але точно запит на це є», - говорить Шурма.

Концепція нової моделі оподаткування розроблена до найменших деталей. Станом на зараз ще потрібно зробити декілька важливих речей:

По-перше, досягнути консенсусу всередині, чи це дійсно оптимальна модель з погляду бізнесу, з погляду всіх інституцій влади.

По-друге, отримати розуміння міжнародних партнерів, тому що близько 50 відсотків витратної частини бюджету сьогодні фінансується за рахунок наших міжнародних партнерів.

Це має відбутися протягом найближчих місяців. Остаточний консенсус щодо цієї чи іншої моделі. І вже після цього буде вноситись відповідний законопроєкт.

Проте мова не йде про впровадження нової моделі під час війни. Запроваджувати її потрібно тільки тоді, коли буде впевненість, що є можливість перекрити, профінансувати всі витрати в кожен конкретний рік. 

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини