Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС при перевірці діяльності відомої торгівельної мережі виявила численні порушення законодавства

Реклама

Державна податкова служба виявила численні порушення законодавства, проаналізувавши діяльність відомої та розгалуженої мережі, що здійснює торгівлю непродовольчими товарами в Україні. Про це повідомляє пресслужба ДПС

Так, було встановлено, що господарські одиниці мережі, використовуючи один торговий бренд, належать різним ФОП, які за однаковою схемою систематично здійснюють продаж товарів без застосування РРО/ПРРО.

На підставі виявлених фактів ДПС направила завдання щодо проведення фактичних перевірок зазначеної мережі до своїх регіональних підрозділів. В результаті лише протягом місяця додатково зареєстровано 211 реєстраторів розрахункових операцій.

Крім того, під час проведення фактичних перевірок регіональними підрозділами:

  • у кожній перевірці було виявлено порушення порядку проведення розрахунків у частині не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО та позбавлення права споживача на отримання розрахункового документу встановленої форми та змісту (касового чека);

  • у 23 перевірках виявлено випадки використання праці осіб, з якими не були оформлені трудові відносини;

  • у 26 перевірках встановлено факти не ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

За результатами проведених перевірок очікується нарахування значних сум штрафних (фінансових) санкцій.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини