Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес наголошує на необхідності запуску системи "е-Відрядження"

Реклама

Європейська Бізнес Асоціації звертає увагу на надзвичайно критичне для бізнесу питання, яке потребує врегулювання. Зокрема, мова йде про необхідність запуску простого та дієвого механізму для здійснення короткотермінових бізнес-відряджень закордон. 

Так, ще наприкінці літа Урядом було анонсовано про запуск з 1 вересня механізму «е-Відрядження» за допомогою якого підприємства могли внести спеціальний депозит та отримати дозвіл на короткотермінове відрядження для свого працівника. На жаль, вересень вже закінчується, а анонсована система так і не була запущена.

Звісно, можна довго дискутувати щодо оптимальної тривалості короткотермінових відряджень, особливо зважаючи на надскладну логістику в поточних умовах, розміру середньої заробітної плати, депозиту, тощо. Але, на переконання ЄБА, створення прозорого і простого механізму отримання дозволу на закордонні відрядження в режимі онлайн є надзвичайно важливим етапом для економічного розвитку держави.

Тому, бізнес дуже сподівається на термінове підписання відповідної постанови Уряду та запусту довгоочікуваного «Е-Відрядження».

Нагадуємо, що раніше анонсувалась можливість виїзду за кордон військовозобов'язаних ФОПів та працівників. З цією метою планувався запуск з 1 вересня в експериментальному режимі програми "єВідрядження".

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини