Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують повернути загальну систему оподаткування для грального бізнесу

Реклама

Верховною Радою зареєстровано законопроєкт № 8079 про внесення змін до Податкового Кодексу щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.

У пояснювальній записці зазначається, що с 1 січня по 31 серпня 2022 року гральний бізнес сплатив 175 млн грн податків, а після переходу на спрощену - 13 млн. Тобто до переходу на спрощенку сплачувалось 200 тис грн в день в середньому, а після переходу лише 23 тис грн, що майже у 10 разів менше.

На думку авторів законопроєкту, гральний бізнес, особливо в період війни, не повинен отримувати пільг, чи якихось особливих умов.

Законопроєктом пропонується повернути обмеження щодо заборони перебування на спрощеній системі оподаткування суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Прогнозується, що його прийняття сприятиме підвищенню соціальної справедливості та припиненню необґрунтованого пільгування грального бізнесу.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини