Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облікова ставка на рівні 25% зберігатиметься до січня – березня 2024 року - НБУ

Реклама

Відповідно до липневого прогнозу НБУ облікова ставка на рівні 25% зберігатиметься до січня - березня 2024 року. Про це заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни».

Це лише прогноз і він може переглядатися в залежності від зміни умов, проте Ніколайчук зазначив, що регулятор розуміє, що в поточних умовах ставка призводить високої вартості кредитних ресурсів для бізнесу.

«Якщо дивитись в номіналі, то 25% облікова ставка, 20% ставка на кредити для бізнесу виглядає дуже високими, але, якщо ми це зважимо на показники інфляції, будемо дивитися на ставки в реальному вимірі, то вони точно не виглядають захмарними», - пояснив він.

Водночас директорка аналітичного департаменту інвесткомпанії Dragon Capital Олена Білан заявила, що компанія не очікує зниження облікової ставки у 2022 році і у наступному теж.

Нагадаємо, у липні правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних та прогнозує, що вона не зміниться щонайменше до ІІ кварталу 2024 року.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини