Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті

Реклама

Національний банк постановою Правління від 19 вересня 2022 року № 205 оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

Метою прийняття документа є забезпечення ефективного надання послуг з переказу коштів бізнесу та громадянам небанківськими надавачами платіжних послуг у контексті імплементації Закону “Про платіжні послуги”, введеного в дію 01 серпня 2022 року.

Так, регулятор уточнив порядок ведення суб'єктами господарювання, зокрема небанківськими надавачами платіжних послуг, касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій, послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на/з рахунків користувачів.

"Це дасть можливість небанківським надавачам платіжних послуг ефективніше працювати з суб'єктами господарювання та фізичними особами у сфері переказу коштів", - йдеться у повідомленні пресслужби Нацбанку.

Відповідні зміни набули чинності з 8 жовтня 2022 року.

За матеріалами НБУ.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини