Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"е-Черга" для вантажівок запрацює в тестовому режимі наприкінці жовтня

Реклама

Безкоштовний сервіс "е-Черга", який дасть змогу водіям вантажівок приїжджати на пункт пропуску перед самим проходженням контролю, запрацює в тестовому режимі наприкінці жовтня, повідомив заступник голови Держслужби України з безпеки на транспорті (ДСБТ) Микита Лагунін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Система автоматично, без людського втручання, розподілятиме заявників на два потоки - пріоритетна черга і загальна. Право першочергового проїзду матимуть, зокрема, перевізники швидкопсувних товарів. Які саме товари транспортує перевізник, система "е-Черга" розрізнятиме за даними з митної декларації, відомості про яку потрібно буде вносити під час запису в чергу. Для будь-яких інших товарів пріоритетів, передбачених чинною нормативною базою, не буде", - пояснив Лагунін.

"е-Черга" допоможе оперативно відстежувати та аналізувати транспортні потоки, що ведуть до кордону та боротися з корупційними ризиками завдяки прозорості системи та усуненню впливу людського чинника на просування в черзі окремих транспортних засобів, зазначив він.

"Впровадження "е-Черга" сприятиме оптимізації бізнес-процесів через зручний механізм онлайн-запису та моніторингу просування черги для перетину кордону, мінімізації часу фізичного простою вантажівки безпосередньо в живій черзі на кордоні. Це, у свою чергу, знизить собівартість послуги перевезення, оскільки зменшиться час простою вантажівки перед кордоном", - зазначив Лагунін.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини