Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Глави МВФ і Світового банку попередили про зростання ризиків глобальної рецесії

Реклама

Глави Міжнародного валютного фонду і Світового банку в понеділок попередили про зростання ризиків глобальної рецесії на тлі уповільнення темпів зростання розвинених економік, рекордної інфляції та підвищення відсоткових ставок, повідомляє Liga.net з посиланням на Bloomberg.

Крісталіна Георгієва і Девід Малпасс прогнозують, що рецесія може початися у 2023 році.

За оцінками МВФ, держави, на які припадає близько третини світового ВВП, зіткнуться щонайменше із двома кварталами зниження економіки цього року і наступного, а до кінця 2026 року глобальна економіка втратить близько $4 трлн.

Малпасс попередив про "реальну небезпеку" глобальної рецесії наступного року, зазначивши, що зміцнення долара негативно впливає на валюти країн, що розвиваються, збільшуючи їхній держборг.

Водночас глави МВФ та СБ заявили про неприпустимість збереження інфляції на поточному рівні та закликали центробанки світу не припиняти зусиль щодо уповільнення темпів зростання споживчих цін.

При цьому програми фіскального стимулювання мають бути таргетованими, щоб не підштовхувати інфляцію.

Бізнес потерпає від застарілих методів управління? Спробуйте рішення LIGA360. Працюйте в єдиному інформаційному середовищі для вирішення ключових завдань - legal research, контроль ризиків в умовах війни, аудит та комплаєнс, онбординг та перевірка контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини