Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Роботу "зернового коридору" буде продовжено після 22 листопада - Мінінфраструктури

Реклама

ООН, Туреччина та Україна висловили готовність продовжити дію зернової угоди після 22 листопада. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками зустрічі у Стамбулі 16 жовтня з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром.

«Разом з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи». З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду», - зазначив Олександр Кубраков .

За його словами, сторони-учасники «Ініціативи» - ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації.

«На даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада», - запевнив Міністр. Також під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування суден. Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити об'єми експорту зерна в держави Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об'єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Термін її дії розрахований до 22 листопада 2022 року.

В рамках «Зернової ініціативи» Всесвітня продовольча програма ООН уже відправила понад 150 тис. тонн пшениці для жителів країн, які стикнулись із загрозою голоду.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини