Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функції Укрпатенту передадуть іншій державній організації

Реклама

Кабінет Міністрів України розпорядженням № 943-р передав функції Національного органу інтелектуальної власності (НОІВ) від Укрпатенту до державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ). Вона стане суб'єктом, що виконує такі функції, з 8 листопада 2022 року, пише Мінекономіки.

«Інституційні зміни, ухвалені Кабінетом Міністрів - це крок з реалізації реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності та наші зобов'язання на шляху до членства у ЄС. Ці зміни мають покращити інвестиційний клімат в Україні та забезпечити технологічний розвиток держави.

Створення потужного ІР офісу дозволить державі сприяти українському винахіднику, бізнесу, компаніям ефективно розвивати свої напрацювання, мати змогу нарощувати капітали і заробляти гроші за рахунок нематеріальних цінностей. Ми маємо створити таке середовище, щоб розробник та бізнес були зацікавлені забезпечувати охорону прав інтелектуальної власності саме в Україні», - наголосила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

В Уряді обіцяють зберегти кадровий потенціал кваліфікованих експертів, які наразі мають належний досвід в цій сфері. 

«Для ефективної та безперервної роботи українського ІР офісу буде забезпечено максимальне збереження експертного потенціалу патентного відомства, його розширення та постійне підвищення кваліфікацій працівників. Реалізовуючи кроки України як кандидата у члени ЄС, ІР офіс керуватиметься у своїй діяльності принципами прозорості, фаховості, відкритості та постійного діалогу з професійним середовищем», -  зазначила очільниця українського ІР офісу Олена Орлюк. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг загдок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини