Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд України співпрацюватиме з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC)

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Меморандуму про порозуміння між Урядом України та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), що входить до структури Світового банку. Відповідне рішення № 954-р ухвалено на засіданні Уряду 28 жовтня 2022 року.

«Це дуже важливе для нашої країни рішення, що відкриває новий етап у давньому та ефективному співробітництві між Україною та IFC. Ми впевнені, що співпраця з Міжнародною фінансовою корпорацією допоможе в розробці якісних інвестпроєктів на умовах державно-приватного партнерства та суттєво збільшить можливості України залучити інвестиції на відбудову нашої держави», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Роль IFC передбачає підтримку Уряду у створенні умов, за яких приватні інвестори зможуть значно збільшити інвестиції в інфраструктуру, зокрема на умовах державно-приватного партнерства.

Співпраця передбачатиме  допомогу IFC у пріоритезації проєктів з відновлення країни, зокрема, в секторах:

  • транспорт і логістика (аеропорти, порти, залізничні вокзали, логістика дороги);

  • міська інфраструктура (громадський транспорт, тепло-, водопостачання тощо);

  • соціальна інфраструктура (школи, дитсадки, лікарні, доступне житло);

  • енергетика.

Також IFC допомагатиме Уряду в підготовці та реалізації пріоритетних проєктів. 

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв?язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини