Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада спростила приватизацію держмайна, яке перебуває у податковій заставі

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроєкт № 8045, який пропонує внести наступні зміни до Податкового кодексу:

  • дозволити приватизацію державного чи комунального майна, що у перебуває податковому заставі, без згоди контролюючого органу;

  • відновити строки здійснення контролюючими органами заходів з погашення податкового боргу платників податків - суб'єктів господарювання, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов'язки;

  • звільнити контролюючі органи від сплати судового збору у питаннях, пов'язаних зі стягненням сум узгоджених грошових зобов'язань платників податків;

Так, пропонується встановити, що у разі відчуження у процесі приватизації державного або комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, у складі єдиного майнового комплексу державного або комунального підприємства згода контролюючого органу на відчуження такого майна не вимагається якщо договором купівлі-продажу об'єкта приватизації передбачено зобов'язання покупця погасити у повному обсязі суми податкового боргу, у зв'язку з яким виникло право податкової застави, не пізніше шести календарних місяців з моменту переходу права власності на об'єкт приватизації.

При цьому державне або комунальне майно, яке відчужується у складі єдиного майнового комплексу державного або комунального підприємства не звільняється з податкової застави до повного погашення податкового боргу його покупцем.

Також законопроектом передбачено, що у разі погашення покупцем суми податкового боргу у повному обсязі та у визначений договором купівлі-продажу строк, однак не пізніше шести календарних місяців з дати укладення договору купівлі-продажу, штрафні санкції і пеня, передбачені статтями 124 і 129 цього Кодексу, на такі сплачені суми не застосовуються (не нараховуються), а застосовані (нараховані) підлягають анулюванню.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини