Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафувати бізнес за надмірне споживання електроенергії не планують

Реклама

Штрафи за надмірне споживання електроенергії є недоречним стимулом для бізнесу в Україні. Про це у коментарі РБК-Україна заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він зауважив, що бізнес наразі активно допомагає енергетикам стабілізувати ситуацію з електроенергією в країні: вимикає рекламні екрани, холодильники, додаткове освітлення та навіть переносить виробництво на нічний годинник. Але все ще залишаються підприємства, які не вдаються до перерахованих вище заходів економії електрики.

"У будь-якому випадку, ми в діалозі з бізнесом та ОВА, і бачимо, як все більше компаній дотримується принципів розумного споживання. Штрафи - це недоречний стимул, адже бізнес у країні має працювати та відчувати підтримку влади, але водночас і розуміти, що країні потрібно саме на цей момент", - зазначив Тимошенко.

Росіяни за останній місяць здійснили п'ять масованих атак за допомогою ракет і дронів. Найбільше від ударів постраждали західні, північні та центральні регіони.

Тимошенко наголосив, що спрогнозувати терміни припинення обмежень споживання електрики зараз складно, але фахівці роблять все можливе для того, щоб виправити ситуацію.

Нагадаємо, генератори та електричні двигуни звільнять від ПДВ

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини