Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європарламент ухвалив угоди ЄС з Україною та Молдовою щодо спрощення транскордонного перевезення вантажів

Реклама

Європейський парламент дав зелене світло угодам ЄС з Україною і Молдовою про спрощення транскордонних перевезень товарів, повідомляється на сайті Європарламенту.

Нові угоди - реакція ЄС на збої в транспортному секторі України і Молдови, викликані вторгненням рф в Україну. Оскільки повітряний простір України закритий для цивільного руху, а морський експорт обмежений, Україні необхідно знайти альтернативні автомобільні маршрути для експорту своїх запасів зерна, палива, продуктів харчування і інших відповідних товарів. Аналогічним чином страждає Молдова, що потребує альтернативних транзитних маршрутів через ЄС і допомоги в транзиті українських товарів через свою територію.

Угоди, схвалено 586 голосами проти одного і семи що утрималися (Україна) і 596 голосами проти двох і семи що утрималися(Молдова), замінять існуючі двосторонні транспортні угоди з країнами ЄС. Вони тимчасово полегшують вантажні автомобільні перевезення, дозволяючи українським, молдавським і європейським перевізникам перетинати території один одного і працювати між ними без необхідності отримання відповідних дозволів.

Крім того, угода між ЄС і Україною дозволить українським водіям продовжувати використовувати свої існуючі українські водійські права і сертифікати професійної компетентності для водіння в ЄС без необхідності мати міжнародне водійське посвідчення.

Обидві угоди тимчасово діють з 29 червня 2022 року, але після того, як парламент дав зелене світло, угоди тепер також потребують офіційного твердження Радою ЄС.

Як керівникові отримувати "відфільтровану" інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборде в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку і діяльність партнерів і конкурентів в зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налагоджений дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини