Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Morgan Stanley прогнозує рецесію в Європі у 2023 році

Реклама

Економіка Великої Британії та єврозони, ймовірно, наступного року зіткнеться з рецесією, але Сполучені Штати можуть врятуватися завдяки стійкому ринку праці. Про це повідомили Reurets, посилаючись на заяви Morgan Stanley.

Наступного року Morgan Stanley прогнозує різкий розкол між розвиненими економіками, що "знаходяться в рецесії або близькими до неї", тоді як економіки, що розвиваються, "скромно відновлюються", але говорить, що загальний глобальний підйом, швидше за все, залишиться недосяжним. Прогнозується, що економіка Китаю зросте на 5% в 2023 році, перевищивши середнє зростання у 3,7%, очікуване для ринків, що розвиваються, тоді як середнє зростання в Групі 10 розвинених країн прогнозується усього на 0,3%.

Центральні банки по всьому світу підвищили процентні ставки цього року, щоб приборкати інфляцію, а в Сполучених Штатах Morgan Stanley передбачив, що Федеральна резервна система збереже високі ставки у 2023 році, оскільки інфляція залишається високою після піку в четвертому кварталі цього року.

"Економіка США тільки що здолала рецесію в 2023 році, але приземлення не здається таким вже м'яким, оскільки зростання кількості робочих місць значно сповільнюється, а рівень безробіття продовжує зростати", - говориться в звіті, що прогнозує зростання на 0,5% наступного року.

"Сукупний ефект жорсткої політики у 2023 році поширюється і на 2024 рік, що призводить до двох дуже слабких років", - говориться у звіті.

На думку аналітиків, і в глобальному масштабі пік інфляції припаде на поточний квартал, "а наступного року дефляція гратиме ключову роль".

  • Базова інфляція в США знизиться до 2,9% на кінець 2023 року, загальна інфляція до 1,9%

  • Зростання в Азії знизиться до 3,4% в першому півріччі 2023, а потім відновиться до 4,6% в другому півріччі 2023 завдяки внутрішньому попиту

  • Акції країн, що розвиваються, і Японії зростуть, а акції США відстають.

Як керівнику отримувати "відфільтровану" інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку і діяльність партнерів і конкурентів в зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налагоджений дашборд прямо сьогодні.

Хочете першим отримати суперпропозицію на рішення LIGA360? Заповните форму до 20 листопада і дізнайтеся про акційні умови до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини