Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наступним кроком НБУ може стати перехід до плаваючого курсу валют

Реклама

У Нацбанку сподіваються, що коректувати фіксований курс долара не буде потреби, і наступним кроком стане перехід до плаваючого курсу. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови правління НБУ Сергій Ніколайчук.

"Коли ми будемо бачити більшу збалансованість на валютному ринку й будемо відчувати себе в достатньому комфорті, ми, звичайно, будемо повертатися до плаваючого обмінного курсу. Ми хочемо зробити цей перехід досить керованим для того, щоб не спричинити додаткові шокові явища для економіки, бізнесу та населення", - підкреслив Ніколайчук.

Він також зазначив, що так само регулярор діятиме і з валютними обмеженнями. З покращенням ситуації на валютному ринку та зниженням безпекових ризиків, будуть поступово відпускати ті обмеження, які матимуть менший ризик спричинити втечу капіталу і несприятливі події на валютному ринку.

Прогнози по обмінному курсу НБУ не дає, але поки політику базує на фіксації обмінного курсу гривні до долара. Національний банк намагатиметься не допускати значного спреду між готівковим та безготівковим курсом.

Помітне зміцнення готівкового курсу в жовтні пов'язують з вирішенням логістичних труднощів із доставкою готівкової валюти в каси банків.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації.

Хочете першими отримати суперпропозицію на рішення LIGA360? Заповніть форму до 20 листопада, і дізнайтеся про акційні умови до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини