Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Бельгії дозволили працівникам переходити на чотириденний тиждень

Реклама

Робітники Бельгії тепер мають право на чотириденний робочий тиждень, але ті, хто перейде на нього, не працюватиме менше, повідомляє Euronews.

Відповідна постанова бельгійського уряду набула чинності 21 листопада. Бельгійська модель відрізняється від тих, які тестують інші держави, де працівникам платять однаково за меншу кількість годин.

Усі співробітники у Бельгії, незалежно від того, чи працюють вони в державному або приватному секторі, матимуть вибір: працювати дев'ять з половиною годин на день впродовж чотирьох днів або вісім годин на день впродовж п'яти днів.

В той же час, за повідомленнями місцевих ЗМІ, роботодавці і працівники не дуже вітають цей новий варіант. Компанії побоюються, що новий "скорочений" робочий тиждень може привести до організаційних проблем, тоді як профспілки побоюються, що це просто призведе до збільшення навантаження на співробітників в частину тижня, що залишилася.

Аналогічні програми були запущені в Ірландії, США, Канаді, Австралії і Новій Зеландії, а також тестують у Великій Британії.

Працюєте з клієнтами або партнерами з Великої Британії? Мінімізуйте риски з українським рішенням LIGA360. Перевіряйте достовірність реєстраційних відомостей, достовірність юридичної адреси, інформацію про засновників компанії і керівників, зв'язки компанії. Замовте LIGA360 на вигідних умовах.

Тільки до 23 листопада придбай преміум-рішення LIGA360 зі знижкою 50%. Для вибору доступні рішення для керівника, HR, бухгалтера та юриста. Замов зараз за найвигіднішою ціною. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини