Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європейська Рада включила обхід санкцій до списку злочинів ЄС

Реклама

Рада ЄС сьогодні одноголосно прийняла рішення включити порушення обмежувальних заходів до списку "злочинів ЄС", включених у Договір про функціонування ЄС, повідомляється на сайті Ради.

У Раді пояснюють, що нині держави-члени мають різні визначення того, що є порушенням обмежувальних заходів і які заходи покарання мають застосовуватися у разі порушення. Це може привести до різної міри застосування санкцій і ризику їх обходу, потенційно дозволяючи особам, що знаходяться під санкціями, продовжувати отримувати доступ до своїх активів і підтримувати режими, проти яких діють заходи ЄС.

Включення порушення обмежувальних заходів в список "злочинів ЄС" є першим з двох кроків, спрямованих на забезпечення однакової міри застосування санкцій на усій території ЄС і запобігання спробам обійти їх або порушити.

Наступним кроком будуть пропозиції Єврокомісії по директиві, де повинні міститися мінімальні правила, що стосуються визначення кримінальних правопорушень і покарань за порушення санкцій ЄС. Потім цей проект директиви має бути обговорений і прийнятий Радою і Європейським парламентом.

Миттєво аналізуй нововведення законодавства, що впливають на бізнес. LIGA360:Керівник містить важливі законопроєкти й роз?яснення щодо очікуваних змін. Результати пошуку представлені у візуальній формі, щоб швидко отримати найважливіші документи та переглянути їх зв'язки. Замовте рішення LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини