Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як безпечно користуватися Bluetooth: рекомендації Держспецзв’язку

Реклама

У Держспецзв'язку пояснили як безпечно користуватись популярною технологією бездротового зв'язку Bluetooth, яку зараз здебільшого використовують не для передання даних чи файлів, як раніше, а для під'єднання смарт-годинників, бездротових навушників, динаміків або комп'ютерних мишок та інших гаджетів.

Періодично з'являються повідомлення про виявлені вразливості Bluetooth, які хакери потенційно можуть використовувати для отримання доступу до пристроїв користувачів, зараження шкідливим програмним забезпеченням чи викрадення даних.

Незважаючи на це, загроза зламу через Bluetooth є низькою, і подібні випадки практично не трапляються. У першу чергу - через те, що Bluetooth-з'єднання встановлюється на короткій відстані (до 100 метрів). Тобто зловмисник для здійснення атаки має перебувати зовсім поруч, а вірогідність цього дуже низька.

Для того, щоб посилити безпеку:

  • вчасно встановлюйте на пристрої оновлення;

  • якщо є можливість, встановіть обмеження на автоматичне з'єднання через Bluetooth та підключіть сповіщення про під'єднання нових пристроїв (ці функції є у налаштуваннях);

  • вимикайте Bluetooth, коли ним не користуєтеся, особливо в людних місцях.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини