Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні проводитимуться позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії

Реклама

Міністерство енергетики доручило Держенергонагляду здійснювати позапланові перевірки коректності застосування графіків відключень на об'єктах енергетики під час дії воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Як зазначається, Держенергонагляд за дорученням Міністерства провів моніторинг коректності застосування графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу їх термінів та тривалості.

За результатами моніторингу для посилення контролю за складанням та виконанням графіків погодинних відключень Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об'єктах енергетики. До перевірок будуть залучені представники НКРЕКП, СБУ, а також НЕК «Укренерго» - в частині перевірок операторів систем розподілу.

Також, відповідно до наказу Міністерства, уповноважені представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення е/е.

«Важливо, щоб всі енергетичні компанії, оператори систем розподілу працювали злагоджено та відповідально. Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватись відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій», - зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Окрім графіків відключення, також перевірятиметься технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини