Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

80% IT-компаній зберегли контракти та показали зростання навіть під час війни

Реклама

Навіть в умовах воєнного стану понад 80% IT-компаній зберегли майже 100% своїх контрактів та за результатами трьох кварталів продемонстрували зростання на 13%. Про це повідомив заступник Міністра економіки Олександр Грибан під час презентації інвестиційних можливостей України на провідній міжнародній конференції та виставці корпоративних технологій TechEx Global у Лондоні.

За його словами, попри всі виклики війни, ІТ-індустрія є однією з найбільш швидкозростаючих галузей української економіки.

“Враховуючи загалом надзвичайно високий рівень цифровізації нашої держави, а також рівень кадрового потенціалу, Україна - на шляху до того, щоб стати одним із головних технологічних центрів планети. Тож впевнені, що інвестиції в інновації та технології стануть одним із важливих елементів повоєнної відбудови”, - зазначив Олександр Грибан.

Інновації та технології є однією із галузей, якою в першу чергу цікавляться інвестори в межах Advantage Ukraine - ініціативи із залучення інвестицій в Україну, яку було представлено у вересні цього року за підтримки Президента України.

Довідково:

За результатами трьох кварталів поточного року, підприємствами IT-сфери було сплачено 48 млрд грн податків. Понад півмільярда доларів спрямовано на підтримку ЗСУ та гуманітарної сфери. Експорт комп'ютерних послуг зріс на 23% порівняно з попереднім роком. Українські ІТ-компанії залучили $350 млн інвестицій.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини