Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро, але робота з пошуку рішення триває

Реклама

6 грудня Угорщина на засіданні Ради ЄС висловилася проти пропозиції виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро фінансової допомоги. Про це повідомив у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Проте виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс переконаний, що політичне рішення, яке дозволить виділити Україні у 2023 році 18 млрд макрофінансової допомоги, буде знайдено найближчим часом для того, щоб кошти починали надходити вже в січні 2023 року, пише Інтерфакс.

"Держави-члени віддані працювати, щоб гарантувати надходження цих фінансів до України вже у січні. Україна перебуває у стані війни й відчайдушно потребує підтримки. Ми не можемо дати змогу одній державі-члену відтермінувати і зірвати фінансову підтримку ЄС. Ми це зробимо так чи інакше", - сказав він у вівторок у Брюсселі на пресконференції після завершення засідання Ради ЄС.

Говорячи про можливі варіанти рішення, виконавчий віцепрезидент нагадав, що комісія їх уже окреслила. "Це два варіанти - гарантування запозичень може бути з бюджету ЄС, або ж це можуть бути гарантії держав-членів. Це дві можливості", - додав він.

Нагадаємо, в Україні працює понад 400 компаній з угорським слідом - 5 компаній має зв'язки з рф

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини