Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ

Реклама

Національний банк оновив Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ. Відповідні зміни містяться у постанові правління НБУ від 07 грудня 2022 року № 240, яка набирає чинності 09 грудня.

Документ передбачає можливість оформлення процесів інспекційної перевірки в електронній формі. Відтепер всі документи під час інспекційної перевірки, у тому числі довідка про перевірку та звіт про інспекційну перевірку, можуть складатися у формі електронного документа (не обмежуючись паперовою формою).

Крім того, з метою врахування удосконалених підходів до організації та оцінки якості корпоративного управління, системи внутрішнього контролю, а також приведення у відповідність до Правил організації статистичної звітності, що подається Національному банку, доповнено підстави для проведення позапланової перевірки.

За матеріалами НБУ.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини