Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила реформу містобудування

Реклама

Депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 5655, який передбачає зміну підходів до містобудування, зокрема максимальну цифровізацію процесів та автоматизацію дій з надання необхідних дозволів, повідомляє Урядовий портал.

Серед ключових новацій:

Автоматизація процесів

В максимальній кількості процесів буде мінімізовано «людський фактор», зокрема деякі рішення з надання дозвільних документів формуватиметься без жодної участі людини. 

Прозорість та антикорупція

Усі етапи будівельного процесу фіксуватимуться в Державній електронній системі у сфері будівництва.

Також на порталі системи передбачені електронні кабінети для всіх учасників процесу містобудування, зокрема органів містобудування, учасників ринку (замовників, підрядників, архітекторів тощо), регуляторів та органів реєстрації. 

Всі учасники зможуть моніторити онлайн хід виконання проекту, а також ознайомитись з електронною документацією проекту. Зокрема, низка ключових документів, наприклад проектна документація на будівництво, існуватимуть виключно як е-документи.

Посилення відповідальності

Кожне рішення учасників процесу будівництва, які зареєстровані в е-системі, лишатиме персоніфікований цифровий слід.

Також реформа містобудування передбачає посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за незаконні дії. 

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини