Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ пропонує збільшити терміни оренди держмайна до п'яти років

Реклама

Фонд державного майна пропонує збільшити терміни оренди державного майна до п'яти років, про це повідомляє ФДМУ.

Зараз Фонд здає державне майно в оренду на строк воєнного стану плюс 12 місяців після припинення чи скасування такого стану.

Ініціативу ФДМУ підтримує багато орендарів, оскільки збільшення термінів оренди дозволить їм краще планувати свої інвестиції.

Так, деякі з них розповіли, чому хочуть орендувати об'єкти на довгий термін.

“Чим більший термін - тим краще. Адже не потрібно проводити повторну експертну оцінку, не потрібно турбувати балансоутримувачів щодо додаткових документів. Також збільшення терміну оренди зменшить навантаження на працівників нашої компанії та Фонду держмайна. Зокрема, перевагою орендних договорів з довшим терміном є швидше та у більшому обсязі залучення коштів до державного бюджету”, - відзначила Наталія Стасюк, юрисконсульт компанії Lifecell.  

Олег Каглінський, фізична особа-підприємець, також підкреслює, що таке рішення зменшить бюрократію та стане зручніше як для організаторів торгів, так і для бажаючих орендувати об'єкти. Також, це значно практичніше для бізнесу, адже плани можуть бути більш довгостроковими.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини