Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловікам, які отримали бронювання від військового призову, дозволять виїжджати за кордон

Реклама

Заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів. Про це в інтерв'ю Forbes розповіла Міністр економіки Юлія Свириденко.

Міністр розповіла, що новий закон про бронювання дозволяє бронювати співробітників, які працюють в державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання. До цього переліку також входять підприємства, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних сил України та інших військових формувань, а також підприємства, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Наразі Мінекономіки підготувало проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання. Документ перебуває на погодженні.

"З урахуванням проєкту нової постанови про бронюванню, окрема процедура «єВідрядження» втратила сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів", - зазначила Юлія Свириденко.  

Проте перед Міністерством не стоїть завдання дозволити виїжджати всім. Головне завдання - допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо.

Також Мінекономіки працює над механізмом бронювання в електронному форматі. 

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини