Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня Держпраці видає дозволи виключно в електронній формі

Реклама

03.01.2023 року Держпраці спільно з Мінекономіки запровадило отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки. Про це інформує пресслужба Держпраці.

Відтепер для отримання такого дозволу достатньо заповнити онлайн-заяву, до якої необхідно додати електронний висновок експертизи.

Окрім видачі дозволу, онлайн доступні також анулювання, переоформлення та продовження строку дії дозволів, які було отримано в електронній форм.

Також, з 01.01.2023 всі видані дозволи підписуються виключно електронними цифровими підписами керівників територіальних органів Держпраці та містять QR-коди з посиланням на виданий дозвіл.

«Суб'єкт господарювання, якому видано дозвіл, зможе з легкістю перевірити достовірність накладеного підпису та отримати актуальну інформацію про виданий дозвіл, лише відсканувавши QR-код», - зазначається у повідомленні.

Важливо! Послуги з анулювання, переоформлення та продовження строку дії раніше отриманих дозволів у паперовому вигляді потребують подання оригіналу дозволу та здійснюються через ЦНАП.

У Держпраці нагадали, що на Порталі електронних сервісів Мінекономіки в електронному вигляді також доступні послуги з:

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 15 січня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини