Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовникам визначили мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об’єктів нерухомості

Реклама

Уряд постановою від 3 січня 2023 р. № 8 встановив мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об'єктів, що будуть споруджені в майбутньому.

Він становитиме:

10% загальної площі для Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова,

5% - для всіх інших населених пунктів країни.

Тобто ця частка площі новобудов обтяжуватиметься державою до моменту повної здачі об'єкта в експлуатацію.

«Ухвалено виважене і ретельно прораховане рішення. Яке, по-перше, зберігає наявні стимули роботи будівельної галузі, що дуже важливо з огляду на потреби відновлення країни. По-друге, мотивуватиме забудовника завершувати об'єкти будівництва, щоб зняти з нього обтяження та отримати прибуток. По-третє, надає достатні гарантії для завершення будівництва третіми особами в результаті настання визначених законом обставин.

Це рішення важливе також з огляду на запуск програми іпотечного кредитування єОселя на ринку первинної нерухомості. Адже для визначення банками ризиковості операції з видачі іпотеки об'єкт незавершеного будівництва має бути внесений до державного реєстру з визначенням відсутності обтяження щодо гарантійної частки», - зазначив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

LIGA360 - аналітичний помічник для ухвалення відповідальних рішень. Ситуації для керівника, пошук законодавчих позицій та інструменти ризик-контролю. Дізнайтеся про переваги за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини