Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як додатково захистити файли, що пересилаються через пошту Gmail

Реклама

Держспецзв'язку пояснює, чи можна додатково захистити файли, що пересилають через пошту Gmail.

Якщо вам потрібно переслати електронною поштою важливі файли і ви хочете додатково захистити інформацію, у пригоді стане конфіденційний режим Gmail. Він має певні переваги перед звичайними листами, проте не гарантує 100% безпеки.

Можливості конфіденційного режиму Gmail:

1. Одержувач не зможе копіювати, вставляти, завантажувати, друкувати й пересилати іншим текст повідомлення та вкладені в нього файли. Але. Залишається можливість зробити фото або скріншот з екрану.

2. Відправник може встановити строк доступу до листа: доба, тиждень, місяць, три місяці чи п'ять років. Після закінчення цього терміну одержувач більше не зможе відкрити лист.

3. Конфіденційний електронний лист можна надсилати не лише на адреси Gmail, а і на адреси будь-яких інших поштових сервісів. Одержувач отримає відповідне повідомлення про отримання листа у конфіденційному режимі.

4. Іноді, надсилаючи листи, ми просимо одержувачів видалити їх одразу після прочитання. Проте не можемо проконтролювати чи було це зроблено. У випадку з конфіденційними листами Gmail, відправник може закрити доступ до листа у будь-який час. Для цього потрібно зайти в папку «Надіслані», відкрити лист і натиснути кнопку «Заборонити доступ».

5. Також Gmail пропонує можливість встановлювати код доступу до конфіденційного листа, який буде надісланий отримувачу в sms. Проте у переліку країн, на номери яких можуть надходити такі sms, поки України немає.

Як увімкнути конфіденційний режим, надсилаючи лист?

На комп'ютері: створіть новий лист - натисніть на нижній панелі керування значок у вигляді замку з годинником - зробіть усі потрібні налаштування.

Android та iOS: створіть новий лист - натисніть значок «Ще» у вигляді трьох крапок у правому верхньому кутку - натисніть «Конфіденційний режим» - зробіть усі потрібні налаштування.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини