Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовозобов'язаним не надсилатимуть повістки через Дію - Мінцифри

Реклама

Новий порядок ведення військового обліку в Україні не передбачає, що повістки надходитимуть через Дію. Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік у коментарі для DOU.

«ЗМІ продовжують писати, що через Дію надсилатимуть повістки. Але не варто хвилюватися: ні ця постанова, ні будь-яка інша цього не передбачає. У нашому плані поки немає таких завдань, адже ще багато моментів потрібно доопрацювати разом із Міністерством оборони. Нещодавня постанова лише впорядкувала низку норм 2016 року, в тому числі - пов'язаних із реєстрацією місця проживання», - сказав Мстислав Банік.

Довідково:

Кабінет Міністрів постановою від 30 грудня 2022 року № 1487 затвердив новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Як повідомляє Forbes з посиланням на джерела у керівництві партії «Слуга народу», головна мета цього Порядку - цифровізувати процес та зібрати повну інформацію про наявні військові резерви.

Серед іншого, нововведеннями передбачається, що військовозобов'язані зможуть передавати дані до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів через застосунок Дія при реєстрації місця проживання, однак цей порядок знаходиться на стадії розробки.

Також, згідно з документом, на роботу чи навчання військовозобов'язаних можуть приймати після підтвердження їхнього взяття на військовий облік. Крім того, підприємства повинні вести облік військовозобов'язаних працівників та подавати інформацію до центрів комплектування.

Детальніше про новий Порядок читайте за посиланням.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 15 января. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини