Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок пасажирських автобусних перевезень реформують

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив зміни до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

В Мінінфраструктури повідомили, що основна мета змін - полегшення доступу на ринок для нових перевізників, демонополізація ринку та підвищення рівня конкуренції між перевізниками.

Для досягнення цих цілей були внесені, зокрема такі зміни:

  • скасовано можливість продовження строків дії дозволів на міжобласних маршрутах для перевізників, які вже працюють на лінії кілька років. Натомість запроваджені регулярні конкурси;

  • запроваджено подання документів для участі у конкурсі на міжобласних маршрутах в електронній замість паперової форми. Це дозволить прибрати людський фактор і мінімізувати корупційні ризики;

  • запроваджено систему балів для оцінки перевізника на конкурсі. За порушення правил дорожнього руху, залежно від тяжкості, претендент втрачає кількість балів.

  • передбачено обов'язок для учасників усіх наступних конкурсів на маршрути збільшити кількість транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення - як мінімум 50 відсотків запланованих від загальної кількості автобусів на міських автобусних маршрутах з січня 2023 року (до 70% з 2025 року) та до 20% - на приміських.

Також текст постанови було приведено у відповідність до Закону «Про автомобільний транспорт» і передбачена заборона використовувати на маршрутах загального користування автобуси перероблені з вантажних транспортних засобів.

 

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв?язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини