Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних працівників

Реклама

Кабінет Міністрів, на засіданні 27 січня, затвердив Порядок бронювання військовозобов'язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Порядком бронювання встановлено, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобов'язаним рішеннями Мінекономіки, є чинними протягом строку, на який вони надані.

Крім того, за інформацією Європейської Бізнес Асоціації, відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов'язаних працівників, які є критично важливими, щоб підприємство продовжувало працювати.

В Асоціації додали, що визначення підприємства критично важливим для економіки здійснюватиметься за вичерпним переліком критеріїв, зокрема:

  • загальною сумою сплачених податків та інших зборів (перевищує 1,5 млн євро);

  • сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро);

  • важливим значенням для задоволення потреб територіальної громади;

  • відсутністю заборгованості по сплаті ЄСВ;

  • розміром заробітної плати - не менше середньої по регіону;

  • резидентством Дія Сіті.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини