Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують відновити нарахування пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 8390 щодо прискорення відшкодування податку на додану вартість та відновлення нарахування пені за його несвоєчасне відшкодування.

Метою законопроєкту є відновлення відповідальності держави за несвоєчасне бюджетне відшкодування ПДВ платникам податків та скорочення термінів проведення документальних позапланових перевірок заявлених сум бюджетного відшкодування ПДВ контролюючими органами.

Ним пропонується скасувати тимчасову норму щодо ненарахування пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ з бюджету. Суми податку, не відшкодовані платникам протягом визначеного Податковим кодексом строку, вважатимуться заборгованістю бюджету з відшкодування ПДВ. На суму такої заборгованості нараховуватиметься пеня на рівні 120 відсотків облікової ставки НБУ, встановленої на момент виникнення пені, протягом строку її дії, включаючи день погашення.

Крім того, цей проєкт Закону передбачає скасування тимчасової норми щодо збільшених строків проведення документальних позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ. Термін проведення таких перевірок складатиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

На думку ініціаторів законопроєкту, його прийняття відновить стандартну процедуру відшкодування ПДВ, прискорить отримання платниками обігових коштів та сприятиме своєчасному відшкодуванню ПДВ через відновлення сплати пені при порушенні строків відшкодування.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини