Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПи та гіг-контрактники можуть також претендувати на бронювання

Реклама

Нові правила бронювання дозволяють забронювати від мобілізації 50 та більше відсотків працівників, у тому числі й ФОПів. Про це розповіли під час брифінгу представники Мінекономіки.

«Механізм є доволі гнучкий, а один із критеріїв - резидентство у Дія City. Є відповідний орган державної влади - Мінцифри - до якого можуть звертатися і гіг-спеціалісти, і ФОПи. Далі міністерство має визначити, чи є послуги цих фахівців критично важливими. Якщо так, то варто подати на узгодження в Генштаб перелік працівників для бронювання, а після цього отримати відповідний наказ від Мінекономіки», - пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Він додав, що окремого порядку для ФОПів і працівників з гіг-контрактами розробляти не планують, адже «у цьому немає сенсу».

Терміни отримання всіх погоджень також планують скоротити.

Наступним кроком буде цифровізація цього процесу.

Окрім того, він нагадав, що заброньовані громадяни мають повне право виїжджати за кордон у відрядження - за погодженням Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, 31 січня набув чинності новий порядок бронювання військовозобов'язаних.

За інформацією dou.ua.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини