Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА очікує на врегулювання процедури реалізації арештованих активів, що знаходяться за межами України

Реклама

Фахівці АРМА розробили зміни до низки нормативно-правових актів, які регулюють питання порядку відбору юридичних осіб для реалізації активу, продаж якого є ускладненим, через його знаходження на території чи під юрисдикцією іноземної держави, особливості його природи, або його художні, історичні та наукові значення. Про це повідомила пресслужа АРМА.

Наразі АРМА не має змоги забезпечити реалізацію майна, що знаходиться за межами України, шляхом залучення іноземних торгових майданчиків. Водночас в управління Нацагентства для реалізації на торгах передано 92-метрову яхту Royal Romance, яка перебуває на території Республіки Хорватія.

Впровадження розробленого АРМА механізму у даному випадку спрямоване на створення можливостей для залучення організацій з усього світу до процедури реалізації подібних ексклюзивних активів.

В свою чергу, це дасть змогу проводити реалізацію таких об'єктів серед найширшого кола заінтересованих осіб, відповідно до кращих світових практик проведення торгів з дотриманням принципів конкурентності, загальнодоступності, гласності та прозорості.

Агентством було вжито необхідні та передбачені законодавством заходи щодо погодження розробленого проекту з відповідними органами виконавчої влади. Проект було доопрацьовано в частині узгодження його з вимогами чинного законодавства, а саме у сфері цифровізації, наразі очікуються висновки за результатами проведення антикорупційної експертизи, а також правової експертизи Міністерства юстиції України.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини