Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна виставить на приватизацію Білгород-Дністровський морський порт

Реклама

Фонд держмайна готує «Білгород-Дністровський» порт до приватизації. Це другий морський порт, який виставляється на приватизацію цього року. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

«Приватизація цього порту дозволить залучити приватні інвестиції для розвитку логістичного майданчика, а кошти від аукціону стануть підтримкою для державного бюджету та Сил оборони», - зазначив перший заступник Голови ФДМУ Дмитро Кліменков.

Білгород-Дністровський морський торговельний порт розташований на західному березі Дністровського лиману, розміщується на 59 гектарах основної виробничої території порту та понад 5 гектарах території портового пункту Бугаз, розташованому в селищі Затока.

З травня минулого року підприємство почало відвантаження зернових, розпочало перевалку залізорудних окатків та перевантаження металопродукції. Завдяки цьому порт повернувся до життя, але потребує подальших значних фінансових вкладень.

У Фонді зазначають, що відновлення повноцінної діяльності можливе лише із залученням значних інвестицій, адже підприємство було збитковим ще до повномасштабного вторгнення, мало борги із заробітної плати та перед бюджетами різних рівнів. Попередня приватизація активу мала відбутися ще у квітні 2022 року.

Нагадаємо, 17 січня вперше за часів незалежності України приватизувати морський порт. Це порт "Усть-Дунайськ", який продали на аукціоні в державній системі Прозорро.Продажі за 201 млн грн. Детальніше про це читайте за посиланням.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини