Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні вперше приватизували морський порт

Реклама

В Україні вперше за часів незалежності приватизували морський порт. Порт "Усть-Дунайськ" продали 17 січня на аукціоні в державній системі Прозорро.Продажі за 201 млн грн. Про це інформує пресслужба Фонду державного майна.

Як зазначається, вартість “Усть-Дунайська” зросла у більш ніж в 3 рази - з 60 мільйонів гривень стартової ціни до 201 мільйона остаточної. За право приватизації порту в торгах змагалися 8 учасників.

“До великої війни про “Усть-Дунайськ” майже всі забули, але він одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства”, - зазначив Голова ФДМУ Рустем Умєров.

У Фонді нагадали, що переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету буде підписано договір купівлі-продажу.

Довідково:

З 1 квітня порт відновив роботу, і з того часу перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна та 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів при проєктній спроможності в 4,1 млн тонн. Однак фактично сьогодні він працює лише на 5% своїх потужностей.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини