Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП дозволила дистанційне укладання договорів на розподіл і постачання електроенергії

Реклама

НКРЕКП спростила процедури укладення договорів на роздрібному ринку електроенергії та зміни постачальника. Відповідні норми містяться у постанові регулятора від 7 лютого 2023 року «Про затвердження змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії».

Так, постановою передбачається впровадження можливості укладення договорів на розподіл і постачання електричної енергії споживачам за допомогою інформаційно-комунікаційних систем (дистанційного порядку взаємодії), а також адміністрування зміни постачальника електроенергії адміністратором комерційного обліку засобами Датахаб.

Водночас, враховуючи необхідність здійснення підготовки учасниками ринку до запровадження дистанційних сервісів, нововведення в частині врегулювання відносин з використання інформаційно-комунікаційних систем наберуть чинності 01 липня 2023 року.

Також з метою забезпечення сталого функціонування роздрібного ринку електричної енергії, Комісія зобов'язала постачальників електроенергії пропонувати споживачам комерційні пропозиції на електроенергію за фіксованою ціною на календарний квартал та рік. Ця норма почне діяти з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

За матеріалами НКРЕКП.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини