Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено категорії посадовців, які можуть виїхати за кордон на час воєнного стану

Реклама

Уряд 27 січня прийняв постанову № 69, якою обмежив виїзд за кордон посадовцям та держслужбовцям, але були винятки для жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, мають дитину/дітей віком до 18 років (включно), для відвідування таких дітей або для супроводження для виїзду за межі України.

Постановою Уряду від 10 лютого 2023 року № 119 розширено категорії жінок та чоловіків, серед визначеної категорії, які можуть виїхати за кордон на час воєнного стану в Україні. Про це повідомила Держприкордонслужба. Відповідні зміни внесено до абзацу другого пункту 2-14 Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Так, пропуск через державний кордон жінки, у тому числі тієї, яка є усиновлювачем, опікуном, піклувальником, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів, яка має або виховує дитину або кількох віком до 18 років, з метою відвідування дитини за кордоном або супроводу, здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів. Зокрема - паспортний документ для виїзду за кордон, свідоцтво про народження дитини, а також документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

Так само це стосується й чоловіка, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем, за умови, що він не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері, із числа зазначених у цьому пункті осіб, які мають або виховують дитину або кількох віком до 18 років.

Для чоловіків додатково до документів зазначених для жінок для виїзду до дітей мають бути документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини