Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Десятий пакет санкцій ЄС проти Росії передбачатиме торговельні обмеження на суму 11 млрд євро

Реклама

ЄС пропонує десятий пакет санкцій з новими заборонами на торгівлю та контролем експорту технологій до Росії.  Загальна вартість пакету становить 11 мільярдів євро. Про це повідомила під час своєї промови на пленарній сесії Європарламенту Урсула фон дер Ляєн.

"Ми пропонуємо, серед іншого, обмеження на експорт багатьох електронних компонентів, які використовуються в російських збройних системах, таких як безпілотники, ракети, гелікоптери. Але також є сотні безпілотників іранського виробництва, які використовує Росія на полях битв в Україні. Тож вперше ми також пропонуємо запровадити санкції проти іранських організацій, у тому числі пов'язаних із Революційною гвардією Ірану", - заявила президентка Єврокомісії.

Також вона підкреслила, що ЄС забезпечить постійний потік фінансової допомоги для України протягом 2023 року. Перший транш цього пакету в 18 мільярдів євро вже надійшов. Європа також підтримує українські фірми та працівників, а завдяки єдиному ринку, який дозволяє Україні експортувати свої товари, українські компанії вже отримали 20 мільярдів євро доходу під час війни. 

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Читайте також, що може увійти в десятий пакет санкцій проти РФ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини