Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений Мінреінтеграції перелік територій, на яких ведуться бойові дії, не застосовується для податкових пільг - ДПС

Реклама

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, розроблений на виконання постанови Кабміну № 1364 від 06.12.2022 та затверджений наказом Мінреінтеграції, не може застосовуватися для цілей оподаткування.

Відповідне роз'яснення надали в ДПС.

Податківці пояснили, що затверджений Мінреінтеграції перелік територій не може застосовуватися для цілей оподаткування, оскільки згідно з ПКУ ключовою умовою можливості застосування платниками особливостей оподаткування є перелік територій, визначений саме Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, ще у березні 2022 року Законом № 2142-ІХ було внесено зміни до ПК, якими тимчасово, по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю, екологічний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями росії, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини