Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифра презентувала новий алгоритм бронювання IT-фахівців

Реклама

Мінцифри під час зустрічі з ІТ Комітетом Європейської Бізнес Асоціації презентували новий алгоритм бронювання IT-фахівців та відповіли на уточнюючі питання бізнесу.

Нагадаємо, з 31 січня в Україні діє новий алгоритм бронювання військовозобов'язаних для підприємств (що не виконують мобілізаційне завдання), який дозволяє забронювати до 50% військовозобов'язаних співробітників.

Головним нововведенням Постанови КМУ №76 для ІТ індустрії є включення до критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період - критерію «підприємство є резидентом Дія Сіті».

В ЄБА відзначили, що це важлива ремарка для усього ІТ, оскільки через специфіку індустрії виконання вимог 3+ критеріїв з переліку, без врахування резидентства в Дія Сіті, є доволі складним моментом.

Під час зустрічі представники Мінцифри поділились детальною презентацією - як, куди і в якому порядку звертатися для бронювання співробітників (гайд доступний за посиланням).

Окремо варто відмітити, що наразі в Мінцифри доопрацьовують критерії, за якими здійснюється визначення підприємства, яке має важливе значення для галузі національної економіки, що мають встановлюватися Міністерствами для відповідальної сфери, тому очікуємо на публікацію таких критеріїв у найближчому майбутньому.

Щодо термінів розгляду заявок на бронювання, представники Мінцифри запевнили, що намагатимуться надавати зворотній зв'язок максимально оперативно (впродовж тижня).

Читайте також: Бронювання військовозобов'язаних працівників: актуальні правила та алгоритм дій

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експертних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини